Nyitott pince napok

Járja be a Pogány-hegy völgyét, és élvezze a helyi gazdák vendégszeretetét! Csodálja meg a présházakkal ölelt utat vagy gyönyörködjön a panorámaúton egyre szélesebbre nyíló tájban! Nézzen be minden nyitva tartó présházba, ahol a tulajdonosok örömmel kínálják boraikat, és néhol betekintést engednek a pincékbe is!

Pincelátogatás – tekintse meg, hol és hogyan készülnek a helyi és regionális borversenyeken is jó eredménnyel szereplő kőszegi borok!

www.koszegibor.hu/nyitottnap

Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál

2021. május

Még nincs pontos dátum meghatározva, a részletek is később.

 

www.gencsapatipunkosd.hu

XIV. Félhold és telihold
Kőszegi Ostromnapok

2021.08.06-08.

A kőszegiek minden év augusztusában városuk meghatározó eseményére, az 1532-es török ostromra emlékeznek. Az ostromhétvégén ellepik a várost a jelmezes törökök és a várvédő kőszegiek. A rendezvényre látogatók igazi kulturális kavalkádra számíthatnak, folklórprogramok, koncertek, táncház, vásár várja az időutazásra vágyó vendégeket. A rendezvény csúcspontja a híres ostrom felelevenítése és újrajátszása a Jurisics várnál.

szuret

Kőszegi Szüret és Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

2021.09.24-26.

A bortermelő vidékek egyik legkedveltebb ünnepe, hiszen az évi munkát, a betakarítást, a termést ünneplik a termelők és a fogyasztók. Az éves munka eredményének ünneplése. A borfogyasztók kedvenc találka helye is, hiszen itt bemutatásra kerülnek a kezdetek, hogy hogyan is alakul át a szőlőlé musttá, murcivá s lesz belőle igazi bor.

A szüreti programok másik témája a nemzetközi fúvószenekarok találkozója. Több, mint harminc éve járnak össze évről évre a fúvósok Kőszegre. Kisebbek, nagyobbak is bemutatkoznak minden évben. A fúvós show elengedhetetlen része az estének, mely minden közönséget elvarázsol. Színvonalas és hangulatos esemény, ahol a kultúra és a gasztronómia találkozik.

 

gesztenye

Gesztenyeünnep

2021.10. hónap

Még nincs pontos dátum meghatározva, a részletek is később.

orsolya-nap

A Natúrpark Ízei – Orsolya-napi Vásár

2021.10.16-17.

Évről évre egyre többen vesznek részt termékeikkel, melyek több kategóriákban szerepelhetnek a rendezvényen. Az őszi ízeket minden alkalommal több termelő, kézműves hozza el az eseményre. A települések termelői, szívesen látogatják a Natúrpark – ízei programsorozatot, ahol bemutathatják tehetségüket, termékeiket.

A kézműves vásárokon minden látogató szemezgethet a szebbnél szebb portékákból. Színházi produkciók szórakoztatják a gasztronómiai rendezvényt. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a kőszegiek, valamint a szervezői csapat. Természetes élelmiszereket, tartósítószermentes termékeket felvonultató eseményen mindenki találhat ízlésének megfelelő árut.