Nyitott pince napok

Járja be a Pogány-hegy völgyét, és élvezze a helyi gazdák vendégszeretetét! Csodálja meg a présházakkal ölelt utat vagy gyönyörködjön a panorámaúton egyre szélesebbre nyíló tájban! Nézzen be minden nyitva tartó présházba, ahol a tulajdonosok örömmel kínálják boraikat, és néhol betekintést engednek a pincékbe is!

Pincelátogatás – tekintse meg, hol és hogyan készülnek a helyi és regionális borversenyeken is jó eredménnyel szereplő kőszegi borok!

www.koszegibor.hu/nyitottnap

Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál

           2020-ban a rendezvény a szervezők döntése alapján nem kerül megrendezésre!

 

www.gencsapatipunkosd.hu

szuret

Kőszegi Szüret és Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

2020.09.25-27.

Központi eseménye a minden év szeptember utolsó szombatján tartandó szüreti karnevál. Ezen a programon felvonul a város apraja-nagyja, az iskolák, civil szervezetek, cégek különböző mókás jelmezekben. A felvonulás köré épül a további két nap programja, mely pénteken este fúvósszerenáddal indul és vasárnap könnyed zenei programmal zárul.

gesztenye

Gesztenyeünnep

2020.10.10-11.

A Kőszegi- hegység legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a vonzó és értékes helyi termék. A Gesztenyeünnep 24. alkalommal a Velemi Továbbképzőház területén a Népi Kézműves Műhelyrendszer hangulatos épületei között és Velem községben megrendezésre kerülő 2 napos kulturális, gasztronómiai, hagyományőrző ünnep, amatőr művészeti csoportok bemutatóival, hagyományőrző programokkal, világzenei koncertekkel, vásári komédiákkal és mesejátékokkal.

orsolya-nap

A Natúrpark Ízei – Orsolya-napi Vásár

2020.10.17-18.

A Natúrpark Ízei, Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre. Kőszeg és vonzáskörnyezetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy, mint mézeskalácsot, helyi borokat, kürtöskalácsot, különféle mézeket.